nav-left cat-right
cat-right

Puslebord til væg – god eller dårlig ide med et vægpuslebord?

I sidste måned så vi nærmere på brugen af bæreseler og slynger til børn – http://www.kopimistsamfundet.dk/baeresele-eller-slynge-til-nydobt-barn/. I denne måned fortsætter vi lidt i samme stil og ser nærmere på hvilke muligheder som er inden for vægpusleborde. Et væghængt puslebord, ligner faktisk et almindeligt skab når det er lukket. Fordelen er så at du kan åbne det, og så har du pludselig en stor pusleplade, og alle de andre ting du skal bruge til at skifte dit barn, lige ved hånden. Når du så er færdig, så lukker du bare puslebordet, og alt er fint gemt væk igen. En anden fordel ved et puslebord til væg, er at det ofte fylder mindre end de klassiske modeller. Med en tykkelse på omkring 15cm er det ikke særlig meget plads der kræves for at kunne benytte et sådant vægpuslebord.

Puslebord væghængt

Hvis du overvejer et puslebord på væg, så er der et par ting du skal overveje. For det første, hvilken model skal det være? Et moderne Baby Dan Alfred puslebord? Eller deres nye Manhattan eller Karla model? Et babytrold Pusle bord eller måske et fra ByBO, som er et Svensk mærke med stor fokus på design og kvalitet.
Disse modeller er ofte pænere og mere holdbare end et billig puslebord fra Ikea. Personligt ville jeg nok vælge et Babydan puslebord væghængt som lige nu kan købes inde på denne hjemmeside, hvor du finder masser af babyudstyr og et stort udvalg af forskellige vægpusleborde og puslepladser til væg.
En anden god grund til at vælge en væghængt model, er at du selv har mulighed for at bestemme højden på puslepladen. Er man ikke lige gennemsnitlige højde, kan det være hårdt for ryggen, at stå bøjet over bordet og skifte sit barn. Ved væg modeller, vælger du jo helt selv, i hvilken højde det skal hænge i, og slipper dermed for de problemer. Det lyder måske ikke som et stort problem, men her skal du huske på at din lille prins eller prinsesse, jo skal skiftes flere gange om dagen, og så begynder det hurtigt at kunne mærkes i ens ryg og skulder hvis højden på ens pusleplads er for høj eller lav.

Et styk Alfred vægpuslebord fra Baby Dan - kan købes hos Danbaby.dk

Hvilket vægpuslebord skal man vælge?

Der findes som sagt en lang række forskellige modeller inden for vægpulseborde, og når man skal vælge den model som er bedst til lige netop dit behov, er det vigtig at ligge sig fast på, hvilke ting der er man prioritere højt.

  • Er prisen det vigtigste for dig?
  • Skal det være et smart og moderne design?
  • Skal det være i god kvalitet og lang levetid?
  • Skal det være i økologiske materialer?
  • Hvilken farve skal det have?
  • Hvor meget plads må det optage?

Start med at få styr på disse spørgsmål, og find ud af hvilke ting som du vælger højest. Den vigtigste er selvfølgelige pladsen, det nytter jo ikke at købe et vægpuslebord som ikke kan være, der hvor i havde tænkt det skulle være. Men sådan er det jo med næsten alt babyudstyr, der er så mange forskellige modeller at vælge imellem, at man er nød til at opstille nogle krav, inden man køber. Så er det jo lidt ligegyldigt om det er en juniorseng, en baby bæresele eller noget helt andet.

Et puslebord til væg i Manhattan model fra BabyDan

Hvor skal man købe sit puslebord til væg?

Der er mange steder som sælger disse produkter, så det kan godt være lidt en jungle at finde rundt i de mange forskellige babybutikker som findes.
Står du og er i gang med at indrettet hjemmet, og skal bruge det her og nu, så vil det hurtigste jo altid være, at køre ned i en af de lokale babybutikker som Ønskebørn eller Babysam, og se hvilket udvalg de har inden for pusleborde.
Vil du gerne spare lidt penge, så kan Internettet ofte være billigere.. Her er butikker som JollyRoom, JollyKids og Danbaby gode muligheder.
Ofte er udvalget i online butikkerne også større end hos de lokale butikker, og priserne er lavere. Der er dog ofte lidt længere leveringstider hos online butikkerne, men kan man leve med det, så er det for mange den bedste løsning. Men som sagt, find ud af lige præcis hvilke behov du har, inden du begynder at kigge butikker igennem for vægpusleborde.

En anden løsning, som er rigtig god til børnehaver og institutioner kunne være et med justerbar højde, som f.eks. i denne her video.