nav-left cat-right
cat-right

Nyt tag på menigheds huset

nyt tag på menighedshusI forbindelse med renovering af menigheds huset fandt vi desværre ud af at taget ikke var til at redde og vi måtte ud og investere i et nyt tag. Dette var jo et lidt større projekt en vi lige havde forestillet os. En ting er at få skiftet vinduerne og lappet nogle af de værste skader på murværket men et nyt tag koster jo langt over 100.000 på et hus som dette. Vi har aldrig selv prøvet at lægge tag før så der var mange ting der skulle overvejes inden vi gik igang. Hvem skal lave arbejdet, går en flok af vores medlemmer sammen og laver arbejdet eller hyrer vi en tømrer til at lave det hele? Hvilken type tag ønsker vi på menigheds huset, skal det være en billig tagpap eller ståltag løsning, eller et noget dyrere tegltag eller skifertag? Især da vi på daværende tidspunkt ikke vidste nogle om fordele og ulemper ved de forskellige tagtyper. Heldigvis var der forskellige online hjemmesider som f.eks. www.prisernyttag.dk hvor man kan læse om alle de forskellige tagtyper og få et prisoverslag på den tagtype man evt. er interesseret i.

Heldigvis viste det sig at Pia’s onkel var tømrer med speciale i tagdækning og han kom et smut forbi og anbefalede os at vælge et traditionelt tegltag da han mente det ville passe bedst ind på huset og han kunne samtidig få en rigtig god pris til os på materiallerne og hjælpe os med at lægge det på. Så takke være ham lykkes vi få et helt nyt tag på menigheds huset til under halv pris af hvad det ellers ville have kostet os at få lagt. Så stor tak til Pia’s onkel Lars! Vi vil bede for dig og håbe lyset vil skinne på din sti.

Udover at få lagt et nyt tag på huset var der også rigtig mange andre små ting der skulle laves før det kunne bruges. Der skulle skiftes vinduer i hele stue etagen da de var ved at være rådnet væk og temmelig gamle. Der var kommet nogle afskalninger og små revner i noget af murværket som skulle ordnes og par af gulvene skulle have nye gulvtæpper. Derfor var det rigtig dejligt at så mange fremmødte som kunne give en hånd med og sørge for at opgaven blev løst hurtigt og uden vi skulle ud og bruge for mange penge på det. Så nu har vi igen et dejligt og flot menigheds hus som vi vil få stor glæde af de næste mange år fremover også. Tak til alle som kom og hjalp med at få bragt tingene i orden og især til onkel Lars for hans store hjælp.

Kilde: Priser Nyt Tag.