nav-left cat-right
cat-right

Kristendom og teknologi

Hvad er business intelligence software?Kristendom og teknologi er normalt 2 ting som sjællent går hånd i hånd, men faktum er at rigtig mange kristne elsker elektronik og anden teknologi. Det kan godt være mange ikke er helt enige omkring fysikken bagved tingene men derfor kan man sagtens have samme glæde af en ny Ipad eller fladskærm. Samme glæde, som da jeg fik min nye bæresele til mit barn Ole. Der er dog stadig en del som mener at disse gode ikke bør benyttes og kun er kommet til jorden for at friste svage sjæle men de høre stadig til minoriteterne.

Selv er jeg igang med et spændende projekt om en advanceret teknologi kaldet business intelligence. Business intelligence er en måde hvor du kan få bedre klarhed over dine mange data og f.eks. bruge disse data til at lave forretnings rapporter altså som et raporting tool, eller du kan bruge business intelligence software til smarte dashboards så du konstante kan følge med i hvordan det går for din virksomhed eller for et specifikt produkt. Det er rigtig mange spændende muligheder inden for business intelligence – eller BI som det også forkortes. Det samme med en god bæresele eller slynge til baby.
En af ulemperne ved BI er at det ofte kræver store resourcer og arbejdet at samle alle sine data og få dem lagt ind i et data warewarehouse, som er en speciel database der er målrettet data mining og business intelligence. Man kan dog ofte slippe for dette hvis man i forvejen har et moderne ERP system som f.eks. Microsoft Dynamics Nav installeret på sider som http://poland-epp.eu og derved har alle sine data samlet i et sådant system, så integrere man blot sit BI værktøj der i og får adgang til alle data og kan begynde at lave reporting og dashboard og dermed bedre optimere sin forretning eller få bedre overblik over tingene. Især inden for beslutningstagning er BI meget anvendt, derfor kaldes det også til tider decision support systems, da de hjælper virksomhedsejere med at træffe de rigtige beslutninger ud fra real time data.

Her i Danmark har vi også en virksomhed som beskæftiger sig med BI, nemlig TARGIT fra hjørring som lavet noget af det mest advancerede business intelligence systemer i verden. Deres software Business Intelligence til reporting og analytics er ekstrem avanceret og giver dig adgang til alle dine data real time stillet op på en pæn og overskuelig måde så du bedre kan træffe de rigtige beslutninger baseret på de rigtige data, ofte kræver det at en chef kan træffe beslutninger her og nu og ikke har tid at vente på at man får analyseret diverse data og informeret ham om resultatet, alt dette gør et business intelligence værktøj så man med det samme kan se om et produkt evt. skal stoppes og måske afprøves på nye markeder.

Kilder: