nav-left cat-right
cat-right

Er det forkert at fejre Halloween?

halloween-oktoberfestKan man som kristen også godt fejre ​​Halloween og klæde sig ud i uhyggelige Halloween kostumer?
At finde svaret på dette spørgsmål har faktisk været ret interessant. Jeg interviewede flere mennesker fra forskellige dele af landet, og derefter undersøgt nøje, hvad mange førende kristne forfattere og talsmænd har skrevet om emnet. Jeg har også søgt information om dette på forskellige websites som omhandler kristendommen og kopimist troen. Hvad jeg fandt var at oprindelsen af ​​Halloween og de elementer der var knyttet dertil faktisk passede fint ind sammen med vores kristen tro, men alt det andet hvor vores børn klæder sig ud i halloween kostumer og rasler slik, man pynter sit hus for flere tusinde kroner og alt dette som medierne prøver at presse ned over os, bestemt ikke høre til en god tro.

Oprindeligt er ​​Halloween en gammel keltiske tradition de blev fejret i Oktober måned i Storbritannien og Frankrig. Den symboliserede begyndelsen af ​​det keltiske år, og de ​​troede at Samhain, herre død, sendte onde ånder til os, for at angribe mennesker, der at man kun kan slippe fra dette ved at iklæde sig et uhyggeligt kostume for at komme til at ligne de onde ånder selv. Den aftagende sol og at vi nærmede os de mørk vintre, gjorde at de onde ånder jublede og lege grimme tricks med os. Tro det eller ej, så kan de fleste af vores Halloween skikke spores tilbage til disse gamle hedenske ritualer og overtro.

Halloween i nutidens Danmark

Men hvad med i dag? Måske kan vi stadig lære noget af historien. I det fjerde århundrede, forsøgte mange kristne at fejre livet af trofaste kristne helgener dagen før Halloween. Dette var et bevidst forsøg på at skabe et alternativ til Halloween og re-fokusere dagen væk fra ghouls, trolde, spøgelser, vampyrer, hekse og andre “hjemsøgt” fænomener. Siden dengang har mange kristne derfor valgt at lade deres børn iføre sig de mere “uskyldige” kostumer af som f.eks. græskar, prinsesser, Superman eller som en cowboy. En del af dette skyldes den simple kendsgerning, at i dagens vestlige kultur, er det næsten umuligt at “undgå” Halloween og for ikke at være helt uden for, kan man stadig deltage i denne begivenhed uden at det skader ens sjæl. Så vælg ikke et Halloween kostume der repræsentere noget som vi ikke kan stå inde for, men vælge en af de mange andre muligheder der findes. Et supermands kostume eller en transformers udklædning, passer også fint ind til Halloween festen, og gør at man stadig kan deltage på lige fod med de ikke kristne børn i kvarteret. Det er nemlig en af de ting som er godt ved den danske udgave af Halloween. Den er ikke målrettet en bestemt tro eller religion, selvom mange danske præster stadig mener det er en hedensk skik som man bør holde sig helt fra.

Nu er Halloween jo ikke den eneste fest her i Oktobermåned, en anden folkefest er faktisk blevet endnu mere populære end halloweenfesten, nemlig den såkaldte Oktoberfest hvor folk klæder sig ud i festlige tyroler kostumer, drikker groteske mængder af øl, begår mad frådseri og bedriver hor. En fest som bestemt ikke kan anbefales for en god kristen på nogen måde.

Overvejer du selv at sende dit barn afsted til Halloween er her nogle eksempler på ikke uhyggelige kostumer som du sagtens vil kunne sende dit barn ud i.

Kilde:

Main


Halloween og Horror kostumer fra onlinekostumer.dk