nav-left cat-right
cat-right

Bæresele eller slynge til nydøbt barn?

Du har sikkert ofte set en mor eller far sidde i kirken med sin nyfødte i en babyslynge eller baby bæresele. Men er der faktisk nogen praktisk mening at benytte disse nye typer af babyudstyr frem for en god klassisk barnevogn? Og hvad er forskellen på en bæresele og slynge? Umiddelbart ser de jo ret ens ud for mange som ikke kender så meget til dem. Men når man er som mig, lige er blevet forældre så er disse ting jo pludselig rigtig spændende. Babyudstyr som barnevogne, autostole, babytøj og babylegetøj er jo en helt ny verden for en. Masser af nye ting der skal læres og afprøves. Faktisk kan man jo i grove træk sige, at når man bliver forældre så starter næste del af ens live. Den del af livet som tæller.

Læs mere: Fordele ved at bruge bæreseler og slynger

Hvad er en baby bæresele?

Bæreseler er et relativt nyt stykke babyudstyr. I hver fald her hjemme. For en ti år siden, var der bestemt ikke mange forældre som bar rundt på deres lille guldklump i en bæresele. Nu om dage ser man det ret ofte. En bæresele består i grove træk, af en lille stof stol som du placeret dit barn i. På stolen er der forskellige seler og remme som du bruger til at spænde den fast på dig. Dermed fordeles barnets vægt ud, så du nærmest ikke mærker at du bære rundt på et barn. En stor forskel på hvis man bare bære rundt på barnet i sine arme. Jo bedre kvalitet du køber din baby bæresele i, jo bedre bliver vægten på barnet fordelt ud. Og jo mere behagelig er bære selen for både dig og dit barn. Jeg ville f.eks. ikke selv bære rundt på mit barn i over en time i en billig BeCute bæresele, men det ville ikke være noget problem i en top Babybjørn model. Bæreseler er efter min mening et rigtigt godt stykke babyudstyr. Det kan ikke erstatte en god barnevogn, men er et fint supplement til barnevognen. Faktisk så er mit barn meget mere rolig i kirken, når han ligger i sin bæresele, frem for i sin lift eller barnevogn. Så er en af de mange som er rigtig glad for min Ergobaby babyslynge.

Læs mere: Hvilken er den bedste babyslynge?

Hvad er en baby slynge?

En babyslynge er en ret gammel opfindelse. Faktisk så er der billeder helt tilbage fra Jesus fødsel, hvor jomfru Maria bar rundt på sit barn i en baby slynge. I bund og grund, er en slynge et stykke stof, som du vikler omkring din krop på en bestemt måde. Du laver dermed en slags lomme, som du bære dit barn rundt på. I de bedre modeller er der stæk i stoffet, så det sidder bedre fast omkring dig. Lidt på samme måde som en strækvikle. Der findes forskellige typer, Mei Tai, ringslynge, knapslynge, strækslynge osv.

Hvad er forskellen på en bæresele og en slynge?

Noget som mange ofte spørger om, er hvad er forskellen på en slynge og en bæresele? Selvom man ikke lige skulle tro det, så er der faktisk stor forskel. Begge typer af babyudstyr, som benyttes til at bære et spædbarn eller lidt større barn rundt i. Barnet ligger ofte lidt bedre i en slynge, især de lidt mindre børn. Den er dog ikke lige så god til at fordele barnets vægt ud som en bæresele. Især med lidt større børn, er de ikke helt så tung at bære rundt rundt i bæreselen. Det tager også noget længere tid at vikle en slynge omkring sig selv, end at tage en bære sele på. Nogle bæreseler kan indstilles så barnet kan vende forskellige veje. F.eks. en bæresele 360, hvor du faktisk kan dreje barnet hele vejen rundt. Man foretrækker nemlig af ens barn har ansigtet ind af, de første par måneder. Derefter er det bedre at barnet kigger ud. Nogle modeller tillader nemlig kun at ens barn kan sidde på en bestemt måde.

Bæreseler til dit barn - hvilken er bedst i test?

Fordele ved at bære på sit barn

Der er mange gode fordele ved sig benytte sig af denne type babyudstyr. Har du f.eks. prøvet at gå rundt med et 2 måneder barn i armene over længere tid, vil du hurtigt blive træt i dine arme og skuldre. Bære seler og slynger fordeler vægten bedre ud, så du ikke på samme måde vil føle det er hårdt at bære på dit barn. Små børn elsker også at være tæt på deres forældre. Det gør dem mere trygge. Når man bære på dem, på denne måde kommer de ikke tættere på barnets forældre, så de er mere glade og rolige, end et barn som bare ligger i sin barnevogn eller vugge. En anden fordel er at du nemmere kan komme rundt med en bæresele, frem for en barnevogn. Især i de små butikker, overfyldte busser eller ujævne veje.
Men for mange er den største fordel ved at benytte baby slynger/seler at du har dine arme fri, mens du bære på dit barn. Du kan f.eks. sidde med dit barn i sin slynge, og amme det. Læse en bog eller støvsuge. Dette er en kæmpe fordel for mange forældre.

Læs mere: Hvorfor bruge en Ergobaby bæresele

Ergonomisk bæreseler er pengene værd?

Man hører ofte udtrykket en ergonomisk bæresele eller slynge, og kigger man priserne for disse koster de som regel lidt mere. Men er de så pengene værd? Jeg vil sige at det afhænger af hvor meget du kommer til at bære rundt på dit barn. Er det blot i 10-15 minutter af gangen, så er det ingen grund til at købe de dyre modeller. Er det derimod ofte af længere tid af gangen, så ja. Så vil det give rigtig god mening for både dig og dit barn, at vælge en af de mange ergonomiske modeller. De putter ofte mindre belastning på dit barns bækken og ryg, samt mindre belastning på din ryg og skuldre. Så for de fleste vil det være langt mere behageligt med en ergonomisk slynge eller sele. Så gør dig selv en tjeneste, og køb en ergonomisk model, også selvom den koster en lille smule mere. Det vil sætte pris på det, i det lange løb. Kvalitet koster, og når vi snakker babyudstyr så er kvaliteten ikke et sted man bør spare. En anden løsning kunne være at vælge en Caboo slynge, som er lidt en blanding af en standard slynge/strækvikle og en bæresele. Over de sidste 2 år, er Caboo modellerne blivet utrolig populære hos mange mødre. Har man f.eks. prøvet en Caboo Lite forstår man godt hvorfor.

Bedste bæresele i test

Skal man altid gå efter bedst i test bæreseler eller slynger? Ofte kan det være en god ide, især hvis man kommer til at bruge slyngen eller bæreselen meget. Her er ting som ekstra udstyr, bedre justerings muligheder og ergonomi vigtigt. Så er du i tvivl om hvilken model du skal købe, så kig på nogle af de mange test af bæreseler eller slynger, inden du køber den første og bedste du ser.