nav-left cat-right
cat-right

Airtrack – den ultimative gymnastikmåtte

Er du typen som elsker gymnastik, spring og saltomortaler så kender du sikkert til de forskellige oppustelige gymnastikmåtter kendt som airtracks.
De fås i forskellige længder og tykkelse, alt lige fra den lille mini airtrack til den store pro model. En airtrack mini kan være glimrende til hjemme brug eller de yngre gymnaster, men i takt med de bliver bedre og ældre, vil en længere og tykkere model være at foretrække.

Skal man købe dyre eller billige Airtracks?

Du kan finde et hav af forskellige modeller inden for airtracks, nogle som er ret dyre og andre som er næsten hvad jeg vil kalde billige. Forskellen på prisen er ofte afhængig af kvalitet, længde og tykkelse.
En 4-5 meter air track koster selvfølgelig mere end en på 3 meter, og giver mulighed for længere kombinationer af spring. En 15cm højde giver mere bounce, og dermed mere højde på dine spring i forhold til en 10cm model. Airtracks med double rails, kan holde til mere og har ofte en længere levetid.
Det kan måske være meget fristende at købe den billigste airtrack du kan finde, men ofte er du bedre stillet med at betale lidt ekstra, og få en mere holdbar model med bedre performance. Personligt ville jeg ikke købe de helt billige airtrack, men gå efter en i god kvalitet og til en pris hvor jeg stadig kan være med.
Er det tale om en mini airtrack hjemme vil jeg nok ikke købe en af de helt dyre modeller, men en af de billige mindre modeller. Er det til en gymnast på højt niveau, få en større og tykkere model som er ideel til haven.

Airtrack gymnastikmåtte til haven eller hjemmet fra Gymplay

Hvorfor bruge en Airtrack?

Men hvorfor overhoved bruge en air track frem for en almindelig gymnastik måtte spørger du sikkert? En standard gymnastikmåtte er som regel til at beskytte dig hvis du falder eller fejler et spring, de giver ikke nogen ekstra bounce, og dermed ikke ekstra højde på dine spring. Det gør en Airtrack. Det gør at du kommer 30-60% højere op, og får mulighed for at lave helt nye øvelser du ikke før har haft mulighed for. For mange er dette en af de største fordele ved disse oppustlige gymnastikmåtter, som efterhånden er blevet lidt af en trend inden for moderne gymnastikudstyr og sportsudstyr.
det gør også at det pludselig bliver meget sjovere at lave sine øvelser, og giver en helt ny dimension til gymnastik.
Den kan bruges både til helt nye, som har svært ved at få kraft nok på til at lave de basale øvelser. Her hjælper den ekstra højde, så man lettere lærer øvelserne og hurtigere kommer i gang med gymnastik træningen. Den kan også bruges til de mere øvede og give dem mulighed for mere komplekse spring kombinationer og dermed en sjovere gymnastik oplevelse. Dette er en af grundene til at en Airtrack gymnastikmåtte er blevet så populær som den er.

Hvor kan jeg prøve en air track?

De flere større gymnastik foreninger har en eller flere airtracks, da det efterhånden er gået hen og blevet en fast del af almindelig gymnastik træning. Ellers se om der er en Airtrack forhandler i nærheden af dig, hvor du har mulighed for at kigge forbi og prøve en. Så har du også mulighed for at finde den model som passer lige præcis til dit behov. Ofte kan det dog være penge at spare ved at købe den online på webshops som f.eks. Gymplay eller Airtrack Factory.
Airtracks er en glimrende gymnastik måtte, som kan være et godt redskab til dig som er seriøs med spring gymnastik eller har planer om at blive det. Kan bruges fra de mindre børn på 6 op og op efter, og er bestemt et redskab som jeg klart kan anbefale. Ikke alene er de rigtig nyttige til at lære nye ting eller forbedre sine færdigheder, men også utrolig sjove at bruge. Hvis man vel og mærke vælger en model som passer til sit niveau.

Se flere eksempler på Airtracks inde på:
Web: https://gymplay.dk
GymPlay Aps
Halkjærvej 16A
9200 Aalborg SV
T: +45 71 99 96 95
M:info@gymplay.eu